En nettside skal som oftest selge eller formidle en idé eller et produkt, men det betyr ikke at siden trenger å være kjedelig eller i et spesielt format. Webdesign kan få produkt til å skinne og idéer til å stråle – det gjelder bare å designe det på en smart, tiltrekkende og oversiktlig måte. Videre vil jeg diskutere noen nydelige nettsider, men først litt mer om webdesign.

Innen webdesign er det viktig å skille seg ut såpass mye at nettsiden ikke blir lik alle andre, men fortsatt holde et oversiktlig og enkelt oppsett som er lett å forstå. Det gjelder å være kreativ og unik, men ikke for mye. Nettsider med et flott design har ofte en kombinasjon av smarte løsninger, oversiktlige menyer og det lille ekstra som gir et blikkfang.

Nettbutikker som virkelig selger

En nettbutikk er ment for å gi mer salg til et produkt via moderne teknologi, og der noen velger å sette opp enkle løsninger med rutenett, gir noen litt ekstra. Boosted  er en nettside som virkelig har skapt en unik opplevelse. Nettsiden selger skateboards, og med en gang du åpner siden føles det ut som du selv står oppå produktet ved hjelp av video.

En annen nettbutikk med flotte løsninger er Montage som selger personlige fotobøker. Med en gang du åpner nettsiden ser du produktet fra ulike vinkler og med detaljer, og etter hvert som du blar deg nedover siden åpenbarer nye funksjoner seg. Animasjonen av en kjørende varebil nede på siden er en flott detalj, og menyen som hele tiden ligger på toppen av siden er enkel å navigere.

Awwwards

Awwwards er ikke bare en flott nettside i seg selv, men en side som hyller flott design og kreative løsninger innen webdesign. Her kan du sjekke ut dagens nettside, vinnere av ulike priser samt mange andre nettsider. En av vinnerne på nettsiden er Incredible Maple  som har en fantastisk nettside. Her spilles det av en video som viser produksjonen av produktet, samt klare bilder av oppskrifter.

En annen vinner på Awwwards er This (this.design) som har en utrolig nytenkende og unik løsning på nettsiden. Her dukker det opp nye deler etter hvert som du blar deg nedover, og det er lagt inn både videoer, bilder og spennende tekst om ulike produkter. Dette er bare et lite utvalg av hva som finnes på nettsiden Awwwards, du finner flere prisbelønte design her!