Hei, og velkommen til bloggen min. Jeg er en mann i slutten av 20-årene som jobber frilans med webdesign, og forhåpentligvis vil denne bloggen bli full av forskjellige tanker, betraktninger og tips med tiden. For det meste vil bloggen være relatert til jobben, men med en personlig vri. Om jeg klarer å være flink nok til å holde den oppdatert da, selvfølgelig.

Jeg føler meg fortsatt som nyutdannet, selv om det er et par år siden jeg var ferdig med studiene nå. Jeg har fortsatt mye å lære om både bransjen og faget, så hvem vet når jeg kommer til å føle meg skikkelig profesjonell. Heldigvis plukker jeg opp noe nytt for nesten hvert oppdrag jeg får, både faglig og sosialt.

Det økonomiske

Noe av det skumleste med å jobbe som frilanser er å ikke vite hvor mye du kommer til å tjene fra måned til måned. Du får ingen fast timelønn bare for å være tilstede på jobb, og blir du syk kan du ikke levere inn noen egenmelding til sjefen. Dessuten er det du som setter prisen for arbeidet, en kunst i seg selv.

Forhåpentligvis kan jeg gå litt i dybden senere på denne bloggen når det kommer til økonomi. For dette føler jeg er både en veldig spennende og en veldig ubehagelig del av jobben. Rett etter studiene dro jeg faktisk på noen intervjuer, og vurderte å bli ansatt et sted. Men dette var ikke noe for meg, for jeg liker friheten.

Forholdet til klienter

Å møte på vanskelige klienter med jevne mellomrom er noe alle som jobber frilans må forholde seg til. Jeg har allerede mange morsomme, frustrerende og håpløse historier på lager som jeg kan dele med dere senere. Hva voksne mennesker kan få seg til å si og gjøre er helt sjokkerende noen ganger. Men jeg klarer å leve med det.

Det beste tipset andre frilansere har gitt meg er å ikke ta det personlig. Selvfølgelig skal jeg ikke finne meg i hva som helst, og blir jeg behandlet skikkelig dårlig må jeg si ifra. Men du bør alltid veie opp om du er tålmodig nok, og om honoraret er verdt det. Jeg gleder meg veldig til å dele erfaringer med dere fremover!